Sycylijskie kuleczki

1 (1 ocen)

  • 45 min

Świetnie sprawdzają się jako przystawka "na jeden kęs"

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szklanka suchego ryżu
    30 dkg pieczarek
    2 jaja
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    natka pietruszki
    olej do smażenia
    bułka tarta
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sycylijskie kuleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na miękko, nawet lekko rozgotować. Cebulę posiekać, podsmażyć na złoto, dodać posiekany czosnek i pieczarki, poddusić kilka minut. Ostudzić. Ryż wymieszać z cebulką, natką, pieczarkami oraz z żółtkami. Przyprawić do smaku. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i panierować w białku i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować