Sycylijska tarta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem początkującą kucharką, która z wielkim zapałem pragnie osłodzić życie innym.

Składniki:

  • ● 50 dag mąki
    ● 2 łyżeczki proszku do piecz.
    ● 2 żółtka
    ● 2 łyżki śmietany
    ● 2 łyżki oleju
    ● 1 łyżeczka miodu
    ● 1,25 kostki margaryny
    ● 1 cukier waniliowy.
    Masa: 2 serki mascarpone po 25 dag
    ● 2 żółtka
    ● 2 białka
    ● 3-4 łyżki cukru pudru
    ● dowolna galaretka
    ● owoce

Sycylijska tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy
    i przekładamy do natłuszczonej
    formy do tarty. Pieczemy
    20 minut w temp. 160 °C.
    Studzimy.
  • 2. Serki mieszamy z żółtkami
    i cukrem pudrem. Dodajemy
    ubitą pianę z białek i delikatnie
    mieszamy. Wykładamy na
    ciasto, układamy owoce i zalewamy
    tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy