Sycący Kociołek

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Super pomysł na obiad :-)

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    2 plastry od schabu (można użyć pierś z kurczaka)
    200g kasza jęczmienna(dwie torebeczki) lub ryż
    7 dużych pieczarek
    biała strona pora
    3 ząbki czosnku
    1 pęczek nać pietruszki
    1/2 cukini średniej
    3 garście warzywa mrożone w paski
    1/2 szklanki wody przegotowanej
    3-4 łyzki olej
    1 łyżka przyprawa do wieprzowiny
    4 łyżki sos sojowy ciemny
    sól,pieprz (wg.uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sycący kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sycący Kociołek 1. Pieczarki i czosnek obieramy.Mięso i warzywa myjemy-osuszamy.
  • 2. Mięso,paprykę kroimy w słupki.Pieczarki w plasterki a pora w krążki.Cukinie za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w paseczki.Natkę drobno siekamy.
  • 3. Do rondla lub głebokiej patelni dodajemy olej,wrzucamy mięso wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,dodajemy przyprawę do wieprzowiny i chwilkę przysmażamy (mieszając).Następnie dodajemy mrożone warzywa (mieszamy) do warzyw dorzucamy pieczarki (mieszamy)Do pieczarek dorzucamy cukinię,paprykę,pora i część natki pietruszki.Wlewamy pół szklanki wody dodajemy sos sojowy,pieprzymy,solimy i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw od czasu do czasu mieszając.
  • 4. W tym czasie osobno gotujemy kaszę.Jak już warzywa zmiękną i odparuje nadmiar płynu dodajemy kaszę i pozostałą część natki,jeszcze raz doprawiamy, znowu mieszamy i możemy wykładać na talerze...
  • 5. Podajemy z np.ulubioną surówką lub ogórkiem konserwowym/kiszonym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować