Swojskie roladki z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie dla smakoszy kapusty kiszonej

  • 60 min

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki (400 g)
    150 g kapusty kiszonej
    1 por
    2 marchewki
    3 łyżki mąki
    ketchup
    sól, pieprz
    olej do smażenia

Swojskie roladki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony posmarować ketchupem.
  • Przygotowanie roladek 2. Kapustę kiszoną odcisnąć, por i marchewki oczyścić. Por pokroić w krążki, a marchewki w słupki. Na każdym plastrze mięsa posmarowanym ketchupem ułożyć po porcji kapusty, kilka krążków pora i kilka słupków marchewki.
  • Zwinięte roladki 3. Plastry ciasno zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, wraz z marchewkami które zostały, podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż roladki i marchewki będą miękkie. Doprawić sos i zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, posypać pietruszką i polać sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy