Swojskie roladki z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony posmarować ketchupem.
2.Kapustę kiszoną odcisnąć, por i marchewki oczyścić. Por pokroić w krążki, a marchewki w słupki. Na każdym plastrze mięsa posmarowanym ketchupem ułożyć po porcji kapusty, kilka krążków pora i kilka słupków marchewki.
3. Plastry ciasno zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, wraz z marchewkami które zostały, podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż roladki i marchewki będą miękkie. Doprawić sos i zagęścić mąką. Podawać z ziemniakami, posypać pietruszką i polać sosem.
Komentarze