Swojskie placuszki z pieczarkami i kiełbasą

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Smaczna i sycąca kolacja.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 duże pieczarki
    1 duży pomidor
    pół dobrej swojskiej kiełbasy
    1 czerwona cebula
    ok. 2 łyżek startego żółtego sera
    garść koperku
    2 jajka
    łyżka mąki pszennej
    łyżka mąki ziemniaczanej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Swojskie placuszki z pieczarkami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora sparzamy i obieramy ze skóry, kroimy w kostkę.
    Pieczarki i ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach.
    Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę.
    W garnuszku mieszamy jaja z mąką i koperkiem. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy do reszty składników.
    Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Placki można podawać solo lub z ulubionymi sosami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować