SWOJSKI SMALEC Z BOCZKIEM

4.48 (188 ocen)

  • 60 min

Z boczkiem, czosnkiem, cebulą i przyprawami. :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg słoniny,
    2 średnie cebule,
    3 większe ząbki czosnku,
    20 dkg boczku,
    2 łyżeczki majeranku,
    2 łyżeczki tymianku,
    czubata łyżeczka ostrej papryki,
    łyżeczka soli.
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Skwarki

Swojski smalec z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoninę kroję w kostkę, podgrzewam na małym ogniu.
    Gdy większość tłuszczu się wytopi i zaczną tworzyć się skwarki, dodaję pokrojony boczek oraz posiekaną cebulę z czosnkiem.
    Pod koniec smażenia dodaję również przyprawy.
    Zlewam tłuszcz do naczyń, studzę, następnie wkładam do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować