Świńskie Ryjki

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Szybkie, łatwe i smaaaczne!

  • 30 min

Składniki:

  • * parówki 8 szt.
    * cebula 2 szt.
    * pieczarki 10 szt.
    * papryka marynowana (mały słoik)
    * groszek konserwowy 1 puszka
    * marchewka 3 szt.
    * pietruszka 2 szt.
    * pomidory w puszcze 1 puszka
    * łyżka mąki
    * łyzka śmietany
    * woda
    * olej
    * sól
    * pieprz
    * oregano
    * ziele angielskie
    * liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Świńskie ryjki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w piórka, pieczarki w kostkę a parówki w plasterki (zrobić nacięcie z dwóch stron parówki). Paprykę, pietruszkę i marchewkę pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę, pieczarki i parówki podsmażyć na oleju. Marchewkę, pietruszkę i paprykę wrzucić do wody i gotować.
  • 3. Usmażone składniki wrzucić do wody z marchewką, dodać groszek konserwowy, pomidory z puszki i przyprawy.
  • 4. Całość gotować razem do miękkości marchwi i pietruszki.
  • 5. Mąkę wymieszać z łyżką wody i łyżką śmietany. Dodać do zupy i chwilę pogotować na wolnym ogniu.
  • 6. Podawać z pieczywem.

Porady

1. Zamiast mąki i śmietany można zrobić zasmażkę. 2. Zamiast pieczywa można zrobić kluseczki lane. 3. Jeśli ktoś lubi można dodać czosnek i kukurydzę z puszki. 4. Zamiast parówek można dodać podsmażone mięso mielone. ( na sypko)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować