Świeże zioła w maśle klarowanym

0 (0 ocen)

Często kupujemy zioła w marketach i nie zawsze wszystko zużywamy. Znalazłam w sieci sposób na zachowanie na później różnych ziół

Składniki:

  • świeże zioła (tutaj bazylia zielona i czerwona)
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Świeże zioła w maśle klarowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • posiekane zioła, tutaj 2 rodzaje bazylii 1. Świeże zioła siekamy.
  • wkładamy do poj. na lód 2. Wkładamy do pojemnika na lód
  • zioła + masło klarowane 3. Roztapiamy w rondelku masło klarowane i zalewamy zioła
  • w zamrażarce 4. Wstawiamy do zamrażarki do zastygnięcia
  • gotowe 5. Zastygnięte przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w zamrażarce

Porady

Można tak przygotować jeden rodzaj ziół, lub zrobić ulubioną mieszankę. W nagłej potrzebie jak znalazł cudowne zioła do sosu czy do potraw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować