Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą

4.47 (146 ocen)

  • 25 min

Pyszne i szybkie danie idealnie sprawdzi się w "awaryjnej" sytuacji.

  • 25 min

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
    4 pętka kiełbasy śląskiej
    200 g boczniaków
    cebula
    pęczek natki pietruszki
    100 g koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    2 płaskie łyżki mąki
    600 ml bulionu warzywnego
    łyżka suszonego oregano
    cukier do smaku
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą 1. Makaron gotujemy al dente. Osączamy.
    W garnku rozgrzewamy oliwę ,szklimy posiekaną cebulę i dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować