ŚWIDERKI Z PESTO SZPINAKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie to robi się błyskawicznie. Jest pyszne, aromatyczne i zdrowe.

  • 30 min

Składniki:

  • • 40 dag makaronu świderki
    • 25 dag świeżego szpinaku
    • ½ szklanki oliwy
    • 2 łyżki startego parmezanu
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżka śmietany
    • 10 dag parmezanu
    • Sól

Świderki z pesto szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak oczyścić, umyć, osączyć i oberwać ogonki. Przełożyć do wysokiego naczynia, zmiksować z oliwą, parmezanem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na końcu domieszać śmietanę. Całość doprawić do smaku solą.
  • 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Osączyć i wymieszać z pesto szpinakowym. Rozkładać na talerze, posypać tartym parmezanem i udekorować listkami szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy