Świąteczny tatar z łososia

4.5 (184 ocen)

  • 15 min

Tatar z łososia wspaniale pasuje na świąteczny stół jak i na Sylwestra

  • 15 min

Składniki:

  • 1szt łosoś filet ok 25 dag
    1 szt cebula,
    1 łyżka oleju rzepakowego
    2 szt korniszona,
    Sól,
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Świąteczny tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałek surowego łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę . Następnie siekamy ostrym nożem. Cebulę siekamy bardzo drobno dodajemy do posiekanego mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem . Mieszamy ,klepiemy ręką i dodajemy oliwę jeszcze raz mieszamy . Odstawiamy do lodówki . Korniszony kroimy drobno podajemy z tatarem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować