Do przygotowania potrzebny nam będzie oczywiście szynkowar
1 godz. 30 min
Składniki:
500g mięsa mielonego (ja zrobiłam z wieprzowego ale równie dobrze może być drobiowe)
łyżeczka przyprawy Rozkoszna
łyżeczka żelatyny
2 ugotowane jajka na twardo
Świąteczny klops z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso doprawiamy przyprawą dodajemy żelatynę, połowę mięsa wkładamy do szynkowara ,następnie układamy na środku ugotowanie jajka i przygrywamy drugą połową mięsa.
Po przygotowaniu wkładamy do lodówki ,ja trzymałam całą noc ,następnego dnia wkładamy szynkowar do większego garnka nalewamy wody do rantu szynkowara i zagotowujemy wodę tak aby osiągnęła 80 stopni temperaturę mierzymy termometrem
i gotujemy przez 1,5h do tym czasie wyciągamy szynkowar i chłodzimy pod zimną wodą aby obniżyć temperaturę następnie wstawiamy do lodówki na parę godzin aby mięso się zsiadło.
Komentarze