Świąteczne śledzie w sosie musztardowym z rodzynkami

4.5 (196 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepyszna propozycja na wigilijny stół.. ;)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śledzie solone: 500 gramów
    - musztarda francuska ziarnista: 200 gramów
    - musztarda sarepska: 200 gramów
    - rodzynki sułtańskie: 100 gramów
    - pieprz czarny: 4 szczypty
    - oliwa z oliwek Extra Vergin: 1 szklanka
    - czosnek w ząbkach: 4 ząbki
    - ziele angielskie,liście laurowe: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Świąteczne śledzie w sosie musztardowym z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie kroimy w kostkę i zalewamy zimną wodą, dodajemy liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego.
    Pozostawiamy w chłodnym miejscu na całą noc.

    Musztardę francuską oraz sarepską przekładamy do miski.
    Dodajemy starte ząbki czosnku oraz świeżo mielony, czarny pieprz.

    Powoli dolewając oliwy z oliwek miksujemy sos. Pod koniec dodajemy rodzynki i śledzie, delikatnie mieszamy.

    Najlepiej smakują następnego dnia. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Śledzie Musztarda francuska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować