Świąteczne reniferki,słodkości

0 (0 ocen)

  • 35 min

W naszym domu na Boże Narodzenie robi się dużo słodkości, co roku są te same, sprawdzone,natomiast co kolejne Święta do naszej listy potraw TOP dodajemy coś nowego .To najnowszy.Efektowna słodycz .

  • 35 min

Składniki:

  • -Drylowane daktyle lub śliwki suszone bez pestek.
    -czekolada typu nutella,
    - posypki,kolorowe groszki,
    -oczy wykonane z lukru plastycznego,
    -barwniki spożywcze
    -słone precelki na poroże
    -wykałaczki szaszłykowe lub patyczki do lizaków

Świąteczne reniferki,słodkości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle /śliwki bez pestek nabijamy na długie wykałaczki szaszłykowe.W kąpieli wodnej rozpuszczamy krem czekoladowy .Następnie moczymy owoce i czekamy aż zastygnie w pozycji pionowej ..Zdobimy póki czekolada jest lekko ciepła i nie do końca zastygnięta.Nakładamy poroże,oczy,posypki.Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Porady

Renifery można przechowywać w lodówce. Dla zachowania pozycji pionowej ja wkładam w kubek kostki cukru by go obciążyć i wkładam owoce do góry .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy