ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasteczka można śmiało powiesić na choince lub zjeść do kawy

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 1.5 szklanki
    - margaryna Kasia: 15 dekagramów
    - płatki migdałowe: 50 gramów
    - żółtko: 1 sztuka
    - cukier puder: 5 łyżek
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka

Świąteczne ciasteczka migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesianą mąkę posiekać z Kasią. Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe. Zagnieść ciasto, Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wycinać ciastka różnego kształtu. Piec na jasnozłoto ok 15 minut. Udekorować polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy