ryba pod warzywami.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Każdy kto spróbuje napewno się zakocha w tej sałatce :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 filety z miruny (ryba może być dowolna)
    3 czerwone cebule
    1 słoik papryki czerwonej
    1 słoik ogórków konserwowych

    Panierka:
    2 szklanki mąki
    2 jaja
    2 łyżki wegety
    szklanka wody

    Zalewa:
    1,5 szklanki wody
    0,5 szklanki oleju
    2 łyżki cukru
    1 mały koncentrat Pudliszki (ten najmniejszy w słoiczku i nie innej firmy)
    4 łyżki keczupu pikantnego Pudliszki

    Dodatkowo:
    olej

Ryba pod warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogórka i paprykę pokroić w paseczki, cebulę w piórka.
  • 2. składniki na panierkę zmiksować, namaczać w niej rybę i piec na oleju.
  • 3. składanie: warstwa ryby, warstwa papryki, warstwa ogórków i warstwa cebuli. Jeśli naczynie pozwoli powtórzyć jeszcze raz.
  • 4. zalewa: wszystkie składniki wlać do garnka doprowadzić do wrzenia mieszając, pogotować ok min. Zalać rybę pozostawić do ostygnięcia.

Porady

Najlepiej smakuje na kolejny dzień od przygotowania.

Komentarze

Podobne przepisy