Świąteczna galareta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni chętnie pomagają mi moje wnuczki.

Składniki:

  • ● 1/2 l gorącego bulionu
    ● marynowana cebulka
    ● mały słoik czerwonego kawioru
    ● 10 jajek przepiórczych na twardo
    ● liście sałaty lodowej i karbowanej
    ● małe gałązki koperku
    ● 1 dag żelatyny
    ● pieprz ziarnisty
    ● pokrojone oliwki

Świąteczna galareta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion mieszamy z żelatyną. 1/3 mieszamy z kawiorem, wlewamy do formy
    z kominem. Posypujemy pieprzem. Odstawiamy.
  • 2. Układamy warstwowo: koperek, cebulka, połówki jajek, porwane liście sałaty. Zalewamy bulionem. Gdy stężeje, wlewamy resztę bulionu. Wsypujemy oliwki. Chłodzimy, aż stężeje. Wstawiamy do wrzątku. Odwracamy i wyjmujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy