Suszone warzywa na zimę

4.5 (149 ocen)

Mieszanka suszonych warzyw na zimę w sam raz

Składniki:

  • 2 selery z natką
    2 pory
    2 pietruszki z natką
    4 duże marchewki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Suszone warzywa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć.
    Następnie oddzielić natkę od korzenia. Korzenie warzyw obrać i umyć i osuszyć. Tak samo natkę selera i pietruszki. Pora przeciąć na pół i dobrze umyć w środku, pokroić w plasterki.
    Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub zetrzeć w malakserze.
    Natkę pokroić drobno nożem.
    Rozdrobnione warzywa ususzyć w suszarce do grzybów,
    Wsypać do słoików .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować