Suszone grzyby w cieście piwnym

4.51 (176 ocen)

To taka potrawa, która znika z półmiska jako pierwsza i nigdy nie udało się jej przygotować wystarczająco dużo ;)

Składniki:

  • 2 garści kapeluszy suszonych grzybów
    1/2 łyżeczki soli
    2-3 szklanki wody

    Ciasto piwne:
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka jasnego piwa
    1 jajko eko
    1/2 łyżeczki soli
    olej rzepakowy lub ryżowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Suszone grzyby w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć wodzie, następnie dodać sól i gotować do miękkości.
    Grzyby odcedzić na sicie, z wywaru z grzybów można przygotować zupę grzybową.
    Połączyć składniki ciasta. Przełożyć grzyby do ciasta.
    Smażyć grzyby, nakładając je łyżką na patelnię wraz z ciastem.
    Po usmażeniu na rumiano, osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować