Suszona zielona pietruszka

4.98 (191 ocen)

Zielona suszona pietruszka jest świetnym składnikiem do zup czy sosów. Szczelnie zamknięta w słoiku będzie idealna na zimę.

Składniki:

  • zielona natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Suszona zielona pietruszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do przygotowania pietruszki potrzebujemy samych liści natki pietruszki. Należy je dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozłożyć na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 40 stopni. Pietruszka będzie gotowa gdy w dłoniach będzie się kruszyć. Następnie przełóż do słoiczka i szczelnie zamknij.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować