Suszona skórka pomarańczowa

4.48 (184 ocen)

  • 10 min

Nie lubię nic marnować w kuchnii więc postanowiłam ususzyć skórkę pomarańczową.Jest świetnym dodatkiem do ciast i deserów.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 pomarańcza
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Suszona skórka pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoc myjemy i osuszamy.Obieramy ze skórki,środek zjadamy a skórkę zostawiamy.Ze skórki ścinamy białą część(jest gorzka) i wyrzucamy.Skórkę pomarańczową kroimy bardzo drobno i suszymy.

Porady

Ja ususzyłam swoją w metalowej miseczce na kaloryferze.Na drugi dzień była już odpowiednio sucha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować