Sushi z ogórka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Efektowna i smaczna przekąska.

  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki (długie): 2 sztuki
    - szynka (plastry): 4 sztuki
    - twarożek: 200 gramów
    - ziarna słonecznika (uprażone, lekko solone): 50 gramów
    - szczypiorek (cienki/pęczek): 1 sztuka
    - sól, pieprz (do smaku): 2 szczypty

Sushi z ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, pokroić w 4 cm kawałki, obrać, pozostawiając część skórki. Wydrążyć cały miąższ.
  • 2. Szynkę pokroić w cienkie, nieduże paseczki, wymieszać z twarożkiem, dodać słonecznik, drobno posiekany szczypiorek (zamiast szczypiorku można też dodać suszoną natkę pietruszki). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełnić wydrążone ogórki, tworząc na każdym "czapeczkę".

Komentarze

Podobne przepisy