Surówka ze świeżej kapusty z czerwoną cebulą

4.5 (151 ocen)

  • 20 min

na ostro

  • 20 min

Składniki:

  • pół główki świeżej kapusty
    - 2 czerwone cebule
    - 3 łyżki majonezu
    - 3 łyżki śmietany zagęszczonej 12 %
    - 3 ząbki czosnku
    - sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka ze świeżej kapusty z czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i posolić aby zmiękła. Cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do kapusty. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, przełożyć do kapusty. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, posypujemy pieprzem i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą jeśli trzeba.

Porady

Możemy surówkę lekko schłodzić przed podaniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować