Surówka z selerem i pomarańczą

4.49 (178 ocen)

  • 15 min

Smakuje wyśmienicie.

  • 15 min

Składniki:

  • połówka dużego selera ( lub jeden mały )
    połówka pomarańczy
    garść rodzynek
    2 łyżki cukru
    4 łyżki jogurtu naturalnego ( lub gęstej śmietany )
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selerem i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Pomarańczę obieramy, każdą cząstkę obieramy z otoczki ( ma pozostać sam miąższ ), kroimy w kostkę.
    Rodzynki namaczamy we wrzątku ( 15 minut ), studzimy.
    Jogurt mieszamy z cukrem.
    Seler, pomarańczę i rodzynki wrzucamy do miski, zalewamy jogurtem, mieszamy.
    Przed podaniem schładzamy w lodówce.
    Podaję tą surówkę do ziemniaczków i kotleta z fileta drobiowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować