Surówka z selera z orzechami

4.5 (140 ocen)

  • 20 min

Smak surowego selera jest bardzo intensywny i nie każdy za nim przepada. Jednak połączenie selera z orzechami, jabłkiem i rodzynkami zmienia zupełnie jego charakter.

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 średnie selery
    • sok z 1 cytryny
    • 20 dkg orzechów włoskich mielonych
    • 1 jabłko
    • garść rodzynek
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżka majonezu
    • 5 łyżek kwaśnej śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z selera z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Selery obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach - ja starłam w malakserze.
    • Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    • Wymieszać seler z jabłkiem i orzechami, skropić cytryną.
    • Dodać cukier, sól, pieprz do smaku.
    • Wymieszać z majonezem i śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować