Surówka z samej marchewki

4.44 (192 ocen)

  • 25 min

Nigdy nie przepadałam za marchewką z jabłkiem, u siostry się przekonałam że sama marchewka może smakować :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 kg marchewek, 0.5 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 1/4 szklanki oleju.
Wystaw ocenę:

4.44 (192 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z samej marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki myjemy, osuszamy, obieramy.
  • 2. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  • 3. Solimy i odstawiamy na chwilę.
  • 4. Wyciskamy marchewkę z nadmiaru soku, dodajemy cukier, troszkę soli jeszcze według smaku i olej.
  • 5. Dokładnie mieszamy i gotowe do podania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować