Surówka z rzepy, pasternaku i marchewki

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Pyszna a przede wszystkim zdrowa surówka , idealna do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 rzepy
    1 duży pasternak
    1 marchewka
    2 małe winne jabłka
    4 wiosenne cebulki razem ze szczypiorkami
    sól
    pieprz
    czarnuszka
    świeża natka pietruszki
    1 łyżka oleju rzepakowego
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z rzepy, pasternaku i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę, pasternak, marchewkę obrać, umyć.
    Rzepę oraz jabłka zetrzeć na grubych oczkach, marchewkę i pasternak na średnich, polać olejem, dodać posiekane cebulki ze szczypiorkami, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem i posypać czarnuszką. Dokładnie wymieszać.
    Na końcu posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pasternak Rzepa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować