Surówka z pora

4.5 (148 ocen)

Por pochodzi z Azji Mniejszej.Posiada on mało kalorii i dużo wartości odżywczych,dlatego nie powinno zabraknąć go w żadnej kuchni.Surówka z pora jest doskonałym dodatkiem do dań głównych.

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty białej
    2 duże pory
    3 łyżki majonezu
    150 g śmietany 18%
    1/2 puszki kukurydzy
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy drobno.Pory oczyszczamy i kroimy cieniutko w półplasterki.Kukurydzę odcedzamy.Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą.Przygotowujemy sos.Majonez mieszamy ze śmietaną i przyprawami.Odstawiamy na jakieś 15 minut,aby składniki się połączyły.Dodajemy sos do warzyw i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować