Surówka z pekinki i fasolki czerwonej

5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Surówka smakuje znakomicie. Fasolka sprawia, że ta surówka jest bardzo sycąca.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół dużej kapusty pekińskiej
    1 duża cebula czerwona lub por ok. 60 gram
    1 puszka czerwonej lub czarnej fasolki ( 400 ml)
    1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
    1 łyżka majonezu
    Sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekinki i fasolki czerwonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z pekinki i fasolki czerwonej 1. Fasolkę osączyć i opłukać na sitku, odstawić do obcieknięcia płynu.
    Kapustę poszatkować.
    Cebulę lub por posiekać.
    Połączyć składniki.
    Doprawić tuż przed podaniem.
    Fasolka sprawia, że ta surówka jest bardzo sycąca i smaczna. Idealna dla osób na diecie, tylko wtedy majonez należy zastąpić jogurtem.
    Można dodać koperek a zamiast majonezu użyć sos z oleju, wody, doprawiony cytryną

Porady

Można dodać koperek a zamiast majonezu użyć sos z oleju, wody, doprawiony cytryną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna fasola Czerwona cebula Kapusta pekińska

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować