Surówka smakuje znakomicie. Fasolka sprawia, że ta surówka jest bardzo sycąca.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Pół dużej kapusty pekińskiej
1 duża cebula czerwona lub por ok. 60 gram
1 puszka czerwonej lub czarnej fasolki ( 400 ml)
1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżka majonezu
Sól i pieprz do smaku.
Surówka z pekinki i fasolki czerwonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę osączyć i opłukać na sitku, odstawić do obcieknięcia płynu.
Kapustę poszatkować.
Cebulę lub por posiekać.
Połączyć składniki.
Doprawić tuż przed podaniem.
Fasolka sprawia, że ta surówka jest bardzo sycąca i smaczna. Idealna dla osób na diecie, tylko wtedy majonez należy zastąpić jogurtem.
Można dodać koperek a zamiast majonezu użyć sos z oleju, wody, doprawiony cytryną
Porady
Można dodać koperek a zamiast majonezu użyć sos z oleju, wody, doprawiony cytryną
Komentarze