Surówka z pekinki.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki dodatek do obiadu,możemy ją zrobić w ostatniej chwili lub wczesniej.

  • 40 min

Składniki:


  • 1 mała sztuka kapusta pekińska
    1 szt cebula czerwona
    5 płatów papryka konserwowa
    2 łyżki oliwa extra vergin
    1 łyżka sok z cytryny
    2 łyzki majonez
    do smaku sól
    do smaku pieprz czarny mielony

Surówka z pekinki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty umyć i poszatkować.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Paprykę osączyć z zalewy,pokroić w kostkę i wszystkie składniki wymieszać.Surówkę posolić,oprószyć pieprzem,wlać olej,sok z cytryny,dodać majonez dokładnie wymieszać.
    Surówkę wstawić na pół godziny do lodówki,a następnie podawać jako dodatek do drugiego dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy