Surówka z młodej kapusty z kukurydzą

4.5 (148 ocen)

  • 15 min

Ta aromatyczna surówka jest pyszna i pełna witamin.....

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1/2 sztuki średniego pora
    1/2 puszki kukurydzy
    2 marchewki
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na surówkę 1. Kapustę myjemy osuszamy i drobniutko szatkujemy nożem . Pora kroimy w pół krążki ,kukurydzę osączamy z zalewy,marchewkę obieramy myjemy i trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach .Wszystko razem mieszamy w salaterce. Dodajemy majonez połączony ze śmietaną ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,mieszamy i odstawiamy do lodówki aby składniki się przegryzły.Podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Młoda kapusta Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować