surówka z młodej kalarepy

4.5 (154 ocen)

surówka jest smaczna i pełna witamin

Składniki:

  • • 2-3 średniej wielkości kalarepy
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 czerwona cebula
    • kilka rzodkiewek
    • 1 mała cytryna
    • 1 łyżka koperku
    • 1 łyżka szczypiorku
    • 1płaska łyżka majeranku
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • 2 łyżki majonezu
    • Cukier, sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, lekko posolić, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i rzodkiewkę startą na tarce o dużych oczkach. Wszystko oprószamy solą i cukrem i odstawiamy na 20 minut. Kropimy sokiem z cytryny. Przed podaniem łączymy majonez z jogurtem. Posypujemy koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.
    Gotowe!:)
    Surówka jest bardzo smaczna i pożywna. Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu, szczególnie do ryb
    POLECAM!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować