Surówka z młodej botwinki

4.5 (158 ocen)

  • 15 min

Pyszna, zdrowa, chrupiąca, z dwoma sosami do wyboru.

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 pęczka młodej botwinki
    1/2 pęczka szczypioru z cebulką
    1 kalarepka
    ogórek gruntowy
    gałązka koperku
    do wersji pierwszej : sos winegret + trochę płatków migdałowych
    do wersji drugiej : sos jogurtowo - majonezowy w połączeniu 1:1 z dodatkiem przeciśniętych dwóch ząbków czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Surówki Sosy Winegret Buraczki

Surówka z młodej botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0x08kls 1. Warzywa umyć, obrać, z botwinki pozostawić tylko małe i zdrowe listki, cienkie łodyżki i najmniejsze buraczki.
  • image-1yjju82 2. Wszystko pokroić wg uznania, gotowe zalać sosem winegret lub jogurtowo - majonezowym.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Kalarepa Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować