Surówka z marchewki z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczna i szybka do przygotowania surówka z marchewki z rodzynkami i jabłkami.

  • 15 min

Składniki:

  • marchewka - 3 szt.
    jabłka - 2 szt.
    rodzynki - ½ szk.
    sok z cytryny – 1 łyżeczka

    SOS:
    majonez - 1 łyżka
    jogurt naturalny - 2 łyżki
    sól - do smaku
    cukier – szczypta

Surówka z marchewki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki na chwilę zalewam wrzątkiem, a następnie opłukuję i odsączam z nadmiaru wody na sitku.
  • 2. Z umytych jabłek usuwam gniazda nasienne, ścieram na dużych oczkach tarki jarzynowej lub w rozdrabniaczu i mieszam z sokiem z cytryny.
  • 3. Marchewkę myję, obieram, opłukuję i ścieram w ten sam sposób co jabłka.
  • 4. Mieszam składniki sosu i łączę go z marchewką i jabłkiem, dodaję rodzynki i delikatnie mieszam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy