Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Bardzo dobra do obiadu.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 marchewek
    1 korzeń pietruszki
    1/2 cebuli
    2 łyżki masła
    odrobina wody

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, przekładamy np. do woka i smażymy na maśle do zrumienienia. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do cebuli. Całość zalewamy odrobiną wody i smażymy do miękkości. Surówkę podajemy na ciepło lub zimno.

Porady

Jeśli ktoś woli może surówkę dowolnie doprawić do smaku, ale według mnie nic więcej jej nie trzeba.

Komentarze

Podobne przepisy