Surówka z marchewki i czarnej rzepy

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Niezbyt dużo osób pała miłością do czarnej rzepy. W mojej rodzinie zajadamy się nią tylko ja i mój mąż, nikt inny. Nie rozumiem dlaczego - jest ostrawa, pyszna i bardzo zdrowa.

  • 15 min

Składniki:

  • Porcja dla 2 osób, które uwielbiają surówki :)

    3 małe czarne rzepy
    2 duże marchewki
    2/3 szklanki jogurtu naturalnego (można zastąpić śmietaną, ale ja wolę z jogurtem)
    szczypta soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z marchewki i czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, opłukujemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach lub ścieramy w robocie kuchennym - jeśli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami robota kuchennego z opcją ścierania warzyw. Dodajemy przyprawy i jogurt, mieszamy i zostawiamy na 10-15 minut do przegryzienia się składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować