Surówka z koperkiem

0 (0 ocen)

Lubię wymyślać sałatki i surówki. Tą także skomponowałam spontanicznie i bardzo mi zasmakowała.

Składniki:

  • ćwiartka główki białej kapusty
    3 ogórki kiszone
    1/2 puszki kukurydzy
    pół pęczka koperku
    sól
    pieprz
    kilka łyżek jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1-2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

Surówka z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok.pół godziny aby zmiękła. Kukurydzę odcedzamy, ogórka kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy.
  • 2. Składniki łączymy, dodajemy koperek, doprawiamy odrobiną pieprzu. Mieszamy sosem z jogurtu i majonezu.

Porady

Aby surówka miała bardziej wyrazisty smak można dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy