Surówka z kiszonej kapusty z papryką

5 (154 ocen)

  • 10 min

Klasyczna surówka dobrze znana, tym razem z małym urozmaiceniem. Zdrowo i kolorowo :)

  • 10 min

Składniki:

  • 30dag kapusty kiszonej
    1duża marchewka
    pól papryki czerwonej
    1 cebula
    sól
    pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona Dodatki

Surówka z kiszonej kapusty z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru kwasu pokroić niezbyt drobno. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobniej). Wszystko razem wymieszać. Pod koniec dodać szczypiorek i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować