Surówka z kiszonej kapusty z papryką

4.5 (164 ocen)

W porze jesienno zimowej taka surówka jest najlepsza. To bomba witaminy C ale w kapuście kiszonej są również witaminy K,A i E oraz wiele innych właściwości zdrowotnych. Polecam.

Składniki:

  • 300 g kapusty kiszonej
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    2 słodkie jabłka
    2 średnie marchewki
    szczypiorek
    sól
    pieprz czarny mielony
    1 łyżeczka cukru
    3-4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę porządnie odcisnąć z soku a następnie drobno pokroić. Marchewki i jabłka obrać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. Całość wymieszać z oliwą i przyprawami. Przed podaniem odstawić na ok 2 godziny by składniki się ''przegryzły''.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować