Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami

0 (0 ocen)

Mój ulubiony piątkowy dodatek do ryby. Przypomina mi zawsze pobyt nad morzem

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
    1-2 marchewki
    1 jabłko
    0,5 puszki kukurydzy
    1 czerwona cebula
    garść rodzynek
    oliwa lub olej
    pieprz, sól, cukier

Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, dodać startą na dużych oczkach marchewkę, pokrojone w kostkę jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki.
  • 2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku.
  • 3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i ziemniakami.

Porady

Zamiast rodzynek można użyć suszonej żurawiny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy