surówka z kiszonej kapusty i papryki do obiadu na ciepło

0 (0 ocen)

zostało mi pół papryki i chciałam ją jakoś wykorzystać

Składniki:

  • - 0,5 kg kiszonej kapusty z marchewką
    - 0,5 papryki słodkiej
    - 1 cebula
    - 1 płaska łyżeczka mąki
    - 2 łyżki margaryny
    - pęczek natki pietruszki
    - sól pieprz do smaku

Surówka z kiszonej kapusty i papryki do obiadu na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - kapustę opłukać ugotować do miękkości i odcedzić z wody
  • 2. - cebulę i paprykę pokroić w kostkę
    - na patelni rozpuścić margarynę dodać cebulę lekko zeszklić dodać paprykę obsmażyć do odparowania wody dodać odcedzoną kapustę smażyć do odparowania wody posypać po kapuście mąką i dobrze wymieszać doprawić solą i pieprzem dodać pokrojoną pietruszkę

Porady

smażyć cebulkę można też na oleju i można przyprawić kostka rosołowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy