Surówka z kiszonej kapusty

4.5 (177 ocen)

  • 15 min

Najszybsza surówka z kiszonej kapusty, bogata w witaminy, a więc w sam raz do zimowych obiadów, najlepiej do wieprzowiny.

  • 15 min

Składniki:

  • • 500 g kiszonej kapusty
    • 1 marchewka
    • 2 jabłka
    • 1 mała cebulka
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka cukru
    • 5 łyżek oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kapustę mocno odcisnąć z soku i pokroić.
    • Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    • Jabłka ze skórką również zetrzeć na grubej tarce.
    • Cebulkę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić, aż zmięknie.
    • Połączyć kapustę z marchewką, jabłkiem i cebulką.
    • Doprawić solą, pieprzem, cukrem i wymieszać z oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować