Surówka z kiszonej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę surówkę nauczyła mnie robić mama. Jest łatwa i wszystkim smakuje.Podaje się ją do mięs i kotletów. Można też zjeść tylko z pieczywem.

Składniki:

  • ● 1 kg kiszonej kapusty
    ● 1/2 kg marchewki
    ● cebula
    ● 5 jabłek
    ● 1/2 szkl. oleju
    ● pieprz
    ● cukier
    ● natka pietruszki

Surówka z kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, osączamy
    na sicie i kroimy. Marchewki
    i jabłka myjemy, obieramy
    i ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Cebulę
    obieramy i kroimy w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy
    do miski, mieszamy.
    Wlewamy olej, doprawiamy
    cukrem i pieprzem. Posypujemy
    umytą i drobno pokrojoną
    natką pietruszki, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Komentarze

Podobne przepisy