Surówka z kiełkami lucerny

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam ją zwłaszcza zimą, bo kiełki lucerny zawierają mnóstwo mikroelementów i witamin.

Składniki:

  • kapusta pekińska
    marchewka
    2 kiszone ogórki
    3-4 garście kiełków lucerny
    2-3 łyżki oliwy z oliwek
    cebula
    sól
    2 łyżki mieszanki ziół do sałatek
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kiełkami lucerny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i wraz z ogórkami kroimy w małą kostkę. Oliwę mieszamy z ziołami.
  • 2. Warzywa mieszamy, wsypujemy kiełki. Doprawiamy solą i polewamy oliwą z ziołami. Ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować