Surówka z kapusty ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kapustę kiszoną można przygotowywać na wiele sposobów, ja proponuję spróbować połączyć ze śliwkami.

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 mała cebula
    natka pietruszki
    kilkanaście śliwek suszonych
    sól
    pieprz
    2 łyżki oliwy

Surówka z kapusty ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną płuczemy, następnie odciskamy z wody i kroimy drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy a następnie drobno siekamy. Śliwki suszone kroimy na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy oliwę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy