Surówka z kapusty włoskiej

4.47 (165 ocen)

  • 20 min

Chrupka surówka - idealny dodatek do dań mięsnych

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty włoskiej
    1 por
    2 średnie marchewki
    3 ogórki konserwowe
    natka pietruszki
    olej
    sok z cytryny lub ocet winny
    cukier
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyszczamy a następnie drobno szatkujemy, lekko solimy i odstawiamy na kilka minut - następnie odciskamy sok.
  • 2. Por oczyszczamy i cienko kroimy, marchewkę obieramy, myjemy i wraz z ogórkami ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa mieszamy.
  • 3. Robimy sos: 3 łyżki oleju, 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem - mieszamy.
    Polewamy warzywa i mieszamy, na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Marchewka Ogórek Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować