Surówka z kapusty świeżej

5 (144 ocen)

  • 20 min

Przepyszna surówka z kapusty świeżej.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg kapusty świeżej
    1 cebula
    2 marchewki

    Zalewa:
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki octu
    1 1/2 szklanki oleju
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty świeżej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1sdqfgq 1. Kapustę posiekać .
  • image-1l7is6b 2. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tartce jarzynowej o grubych oczkach
  • image-1dlcxul 3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Wszystkie składniki wymieszać.
  • 4. Tak przygotowaną surówkę można poporcjować w pojemniczki i przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu tygodnia.
  • 5. Wszystkie składniki wymieszać.
    Podane składni na zalewę zagotować. Gorącą zalewę wlać do kapusty , wymieszać.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować