Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą

4.49 (148 ocen)

Smaczna surówka do obiadu.Pomarańcza doskonale się komponuje z chrzanem.

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska

    2 marchewki

    1-2 pomarańcze

    Sos:

    2 łyżki chrzanu śmietankowego

    3 łyżki majonezu

    sól,pieprz

    cukier


Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery Surówki

Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno kroimy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pomarańcze filetujemy, kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, składniki sosu łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem, dodajemy do surówki, dokładnie mieszamy.

Porady

Surówkę najlepiej doprawić sosem przed podaniem,przygotowana wcześniej może puścić dużo soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować