Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą.

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybki dodatek do drugiego dania.Często ją przygotowuję do mięsa i ziemniaków.Taka sałatka może też być samodzielną przekąską.

  • 30 min

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
    pół puszki kukurydzy
    sos sałatkowy (koperkowy,ziołowy)
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno pokroić.
  • 2. Kukurydzę odcedzić z zalewy.
  • 3. Sos sałatkowy przygotować według przepisu na opakowaniu.
  • Gotowa surówka. 4. Do kapusty dodać odsączoną kukurydzę,sos sałatkowy,dokładnie wymieszać.Zostawić na 15 minut żeby składniki przegryzły się.

Porady

Można zrobić większą porcję :cała kapusta i cała puszka kukurydzy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować