Surówka z kapusty pekińskiej z kolendrą

0 (0 ocen)

Pyszna zdrowa surówka do obiadu

Składniki:

  • • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej
    • 1 marchewka
    • 1 cebula czerwona
    • pęczek pietruszki
    • pęczek kolendry
    • sok z 1/2 cytryny
    • troszkę skórki z cytryny
    • syrop klonowy może być miód lub cukier
    • olej rzepakowy
    • sól
    • pieprz

Surówka z kapusty pekińskiej z kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić na małe kawałki Pokroić cebulę w talarki ,dodać startą marchew na grubej tarce i posiekaną pietruszkę kolendrę.Dodać cytrynę startą skórkę z cytryny,troszkę syropu klonowego i olej wszystko razem wymieszać doprawić solą i pieprzem do smaku

Komentarze

Podobne przepisy